Taalcursus

Van Spaans & 'tapa-tochten' in Salamanca tot Engels & duiken op Malta, van Italiaans leren & koken op Sicilië tot Frans & surfen in Biarritz en van degelijke Duitse grammatica in trendy Hamburg tot Chinees in booming Beijing.

Er kunnen allerlei redenen zijn om een taalcursus te gaan volgen, van jezelf ontwikkelen en je kansen op de arbeidsmarkt vergroten, tot je verstaanbaar leren maken in andere delen van de wereld die je wilt gaan ontdekken. Een taalcursus volgen in het buitenland is een perfecte manier om de taal snel onder de knie te krijgen. Zodra je de deur uit stapt kun je immers in uiteenlopende alledaagse situaties meteen oefenen wat je hebt geleerd.

JoHo WereldActief kent de mogelijkheden, op alle lesniveaus en op vele bestemmingen. Je kan er ook terecht voor zomerspecials, groepstaalreizen, academisch jaar, examencursussen en combinaties met vrijwilligerswerk, stage of werk in het buitenland.

Inhoud

 

Top 10 landen voor een taalcursus

  1. Verenigd Koninkrijk
  2. Verenigde Staten
  3. Spanje
  4. Australië
  5. China
  6. Frankrijk
  7. Duitsland
  8. Brazilië
  9. Argentinië
10. Canada (Engels of Frans)

 

Periode kiezen

De meeste taalcursussen hebben wekelijkse startdata, al kan je nog wel eens het verzoek krijgen om een weekje later te beginnen als dat voor de school planningstechnisch beter uitkomt, omdat er dan bijvoorbeeld meerdere studenten op jouw niveau beginnen. Volg je een individuele cursus, dan kan je natuurlijk altijd afspraken op maat maken. Hou rekening met beperkte startdata als je een specifiekere cursus wil volgen (zakelijk, subtaal, gevorderden). De grotere, professionelere, maar vaak ook wat duurdere school biedt dan vaak meer mogelijkheden.

Veel reizigers of taalstudenten hebben de neiging om een taalcursus direct na aankomst te starten, maar soms kan het prettig zijn een aantal dagen in te plannen om te acclimatiseren. Dat komt vaak ook de kwaliteit van je cursuswerk ten goede en je hebt meer energie om het meeste uit je cursus te halen.

 

Verblijf kiezen

Op de meeste cursuslocaties kun je kiezen uit meerdere verblijfsvormen en kan de school je in vrijwel alle gevallen behulpzaam zijn bij het regelen van onderdakof vind je op de school zelf accommodatiemogelijkheden, bijvoorbeeld:

  • verblijf bij een gastgezin: de beste optie als je echt voor het verbeteren van je taalkennis gaat!
  • verblijf op de schoolaccommodatie, veelal in 1 of 2 persoonskamer
  • verblijf in een studentenappartement elders op de cursuslocatie
  • verblijf in een hostel, hotel of appartement

Afhankelijk van het type verblijf dat je kiest heb je een of meerdere maaltijden inbegrepen. Veel cursisten kiezen ervoor om al dan niet in groepsverband ‘buiten de deur te eten’, zeker op de wat voordeliger cursuslocaties een leuke manier om contact te leggen.

Check altijd even welke ligging je verblijf heeft ten opzichte van de schoollocatie, om de reistijd vroeg in de ochtend of laat in de middag, en bijbehorende kosten, te beperken.

Kies je voor een kleinere school zonder eigen faciliteiten, dan heeft men vaak wel overzichten van accommodatie van eerdere cursisten, of kent men de leukere plekken om te verblijven.

 

Type cursus kiezen

Er zijn allerlei soorten taalcursussen waar je uit kunt kiezen, op allerlei locaties en je kunt taalcursussen combineren met allerlei andere activiteiten. Lees hier meer.

 

Voorbereiding

Een goede voorbereiding is essentieel voor het slagen van je een verblijf in het buitenland! Om je tijd in het buitenland goed te laten verlopen is het belangrijk goed te communiceren met de bemiddelende of ontvangende organisatie. Maak, als je nog in Nederland bent, duidelijke afspraken over je lesuren, je slaapplek en zaken die je zelf moet regelen en/of betalen. Op die manier weet je wat je kunt verwachten en kom je niet voor onaangename verrassingen te staan. In een ander land gaat het ook op de lesvloer vaak anders.

Lees elders op deze site meer informatie over reisdocumenten, geldzaken, gezondheid, veiligheid, verzekeringen, vliegen & vervoer en reisuitrusting.

 

Voorbeelden van mogelijkheden

Spaans in...

Argentinië, Cuba, Spanje, Bolivia, Chili, Costa Rica, Cuba, Ecuador, Dominicaanse Republiek, Guatemala, Mexico, Peru

Engels in...

Auckland, Bournemouth, Brighton, Brisbane, Bristol, Cairns, Calgary, Cambridge, Cork, Dublin, Edinburgh, Exeter, Gozo, Kaapstad, Londen, Malta, Montreal, New York, Oxford, Perth, San Diego, San Francisco, Sydney, Toronto, Vancouver, York 

Frans in...

Aix en Provence, Annecy, Antibes, Biarritz, Bordeaux, Chambery, Montpellier, Nice, Parijs, Montreal, Rouen

Italiaans in...

Florence, Lignano, Milaan, Napels, Perugia, Pisa, Ravenna, Rome, Salerno, San Bartolomeo al Mare, San Giovanni, Siena, Taormina, Venetië, Viareggio

Chinees in...

Beijing en Shanghai

Overige talen

Duits in... Berlijn, Hamburg, Regensburg, Lindau, Münster, München, Wenen
Portugees in... Faro, Lissabon, Maceio, Sao Paulo
Russisch in... Moskou en St.  Petersburg
Papiaments in... Willemstad

Jongerenprogramma (13 t/m 15 jaar)

  • Talen: Frans, Spaans, Engels, Duits, Italiaans
  • Niveau: Beginners to vergevorderd
  • Groepsreizen of individueel 

Zomerkampen 

  • Zomerkampen vinden plaats tijdens de Nederlandse zomervakantie
  • Meer dan 40 bestemmingen wereldwijd
  • Unieke combinatie van een taalcursus en culturele/avontuurlijke activiteiten

Voor meer informatie kun je terecht tijdens de JoHo dagen of je kunt het contactformulier invullen!

 

Leer Spaans op de taalschool in Salamanca, al mogelijk vanaf 1 week tot wel 10 maanden! Naast het volgen van de taalcursus maak je ook kennis met de cultuur en de gewoonten van het land en leer je tal van andere studenten kennen. Bovendien is er de mogelijkheid om allerlei activiteiten en excursies te ondernemen in je vrije tijd! Tip: geniet vooral van lekkere tapas op de Plaza Mayor! Que aproveche!

 

Altijd al Parijs willen bezoeken, maar dit nog steeds niet gedaan? Volg dan een Franse taalcursus in deze wereldberoemde stad! Dit is al mogelijk vanaf 1 week tot wel 9 maanden. Naast het volgen van de taalcursus zijn er volop mogelijkheden om de schitterende bezienswaardigheden zoals de Eiffeltoren en het Louvre te bezoeken! Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een vierweekse cursus met verblijf in een appartement, dat je deelt met Franse medebewoners. Een ideale manier om datgene wat je leert direct te vertalen in de praktijk!

Altijd al de Big Apple willen bezoeken? Begin dan met het volgen van een Engelse taalcursus in deze fantastische metropool! Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een drieweekse taalcursus met verblijf in een gastgezin of residentie. Daarnaast zijn er volop mogelijkheden om deze overweldigende stad te verkennen! Vrije dag? Hou de concertagenda van Madison Square Park in de gaten!

 

 

Kosten

Bij veel taalcursussen zijn de kosten per programma en/of per dag aangegeven. Hierin zij over het algemeen accommodatie in een gastgezin, maaltijden (2-3 per dag) en veel activiteiten buiten de lessen om inbegrepen. Let in vergelijkingen met andere mogelijkheden dus altijd op wat er wel of niet is inbegrepen. Bij langdurige cursussen profiteer je vaak van lange-termijn kortingen, dus hoe langer je deelneemt, hoe goedkoper het in verhouding is.

Diverse taalcursusorganisaties in het buitenland financieren met de inkomsten van o.a. hun cursussen lokale vrijwilligersprojecten en uiteraard steun je met jouw bijdrage de lokale werkgelegenheid voor docenten. Bedenk ook dat je thuis bespaart en uiteraard maak je een persoonlijke groei en ontwikkeling door die ook geld mag kosten (niet voor niets is een veelgehoorde reactie onder terugkomers "het was het geld dubbel en dwars waard!").

Tip: informeer ook naar beursmogelijkheden en mogelijkheden om (een deel van) de kosten via je belastingaangifte (of die van je ouders) terug te krijgen.

Organisaties waar je als JoHo donateur korting/cashback kunt krijgen op taalcursussen

Talen

Lokatie

 

EF Engels, Spaans, Frans, Italiaans, Duits, Chinees, Japans 50+ bestemmingen

EF Education First

StudyTravel Engels, Spaans, Frans, Italiaans, Duits, Portugees, Russisch, Chinees Wereldwijd
Kenya Xperience Swahili Kenia
World Activity Philippines Tagalog Filipijnen
China Inside Chinees China
Activity International Spaans Wereldwijd

Spanish at locations

Spaans
Costa Rica & Panama
Mijn Bestemming Peru Spaans Peru               
Don Quijote Spaans
Spanje
& Latijns Amerika
    Spaans Leren in Spanje