Taalcursus

Van Spaans & 'tapa-tochten' in Salamanca tot Engels & duiken op Malta, van Italiaans leren & koken op Sicilië tot Frans & surfen in Biarritz en van degelijke Duitse grammatica in trendy Hamburg tot Chinees in booming Beijing.

Er kunnen allerlei redenen zijn om een taalcursus te gaan volgen, van jezelf ontwikkelen en je kansen op de arbeidsmarkt vergroten, tot je verstaanbaar leren maken in andere delen van de wereld die je wilt gaan ontdekken. Een taalcursus volgen in het buitenland is een perfecte manier om de taal snel onder de knie te krijgen. Zodra je de deur uit stapt kun je immers in uiteenlopende alledaagse situaties meteen oefenen wat je hebt geleerd.

JoHo WereldActief kent de mogelijkheden, op alle lesniveaus en op vele bestemmingen. Je kunt er ook terecht voor zomerspecials, groepstaalreizen, academisch jaar, examencursussen en combinaties met vrijwilligerswerk, stage of werk in het buitenland.

Inhoud

Praktische informatie voor taalcursussen in het buitenland

 

Engels leren

Engels kun je thuis leren in Nederland, maar ook in Engeland, Ierland of in een ander Engelstalig land. Engels is de belangrijkste taal in de wereld en in internationale kringen (zakenleven, internationale organisaties) is Engels in principe de voertaal. In veel landen is het Engels de eerste of tweede officiële taal (de VS, Canada, Australië, Nieuw Zeeland, Zuid-Afrika, India, Filipijnen, Ghana, Nigeria, Malta).

Een Engelse taalcursus volgen kan op vier verschillende continenten in uiteenlopende landen. Van het strand op Malta tot in wereldsteden als New York, Londen en Sydney. Ga je Engels leren in een Engelstalig land, dan is de ervaring dat het sneller gaat, betere resultaten oplevert en vaak een stuk leuker is. Tijdens de cursus krijg je niet alleen de kans om de taal te leren, maar maak je ook kennis met de cultuur van het land en natuurlijk met je medecursisten van over de hele wereld. Je woont en leeft in een Engelstalige omgeving, je wordt gedwongen je in het Engels te redden, je doet Engelstalige vrienden op etc.

Cursussen die worden gegeven op internationale taalscholen en zijn beschikbaar op alle niveaus: van beginner tot gevorderde, in een groep of individueel en van één week tot langere tijd. Ook zijn er speciale zakelijke taaltrainingen voor bedrijven, overheden en scholen.

Bij de meeste locaties kun je verblijven in een gastgezin of appartement (gedeeld of privé).

Je kunt een cursus Engels volgen in één van de volgende landen: Australië, Canada, Engeland, Ierland, Malta, Nieuw-Zeeland, Schotland, Singapore, Verenigde Staten en Zuid-Afrika. Of online!

 

Engels in Engeland

 
Voor het leren of verbeteren van je Engels kun je terecht bij 20 verschillende taalscholen in Engeland, Schotland en Noord-Ierland. Aanvullend kun je je er ook voorbereiden op het behalen van je Cambridge of IELTS diploma, het volgen van een heel academisch jaar Engels, of een cursus Business English. De cursus kun je combineren met excursies naar de Highlands of Stonehenge of geniet van de historische Britse steden waar je de cursus kunt volgen.

Cursussen worden gegeven in Belfast, Bournemouth, Brighton, Bristol, Cambridge, Eastbourne, Edinburgh, Exeter, Liverpool, Londen, Manchester, Newcastle, Oxford, Portsmouth, Torquay en York.

Voor meer informatie vul het contactformulier in.

/uploadedfiles/media/en/Engeland/Engels leren Engeland.jpg

 

Engels op Malta

 

De cursus op Malta kun je volgen midden in de prachtige natuur op het eilandje Gozo of op het hoofdeiland Malta in Saint Julians, waar je gratis gebruik kunt maken van de Beachclub. Je kunt een cursus Engels volgen als voorbereiding op je TOEFL, IELTS of Cambridge examen of een cursus Business English volgen. Neem je liever een duik in de prachtige Middellandse Zee, combineer je taalcursus dan met een cursus zeilen of duiken.

Voor meer informatie vul het contactformulier in.

/uploadedfiles/media/en/Malta/Engels leren Malta.jpg

 

Engels in de Verenigde Staten

 
Een taalcursus volgen in de Verenigde Staten kan van het strand in Florida tot een taalschool in hartje Manhattan of San Francisco. Je kunt je hiermee voorbereiden op een TOEFL of Cambridge examen of een cursus Business English. Je volgt de cursus met studenten van over de hele wereld. Door sportactiviteiten en excursies naar bijvoorbeeld Hollywood leer je elkaar goed kennen.

Cursussen worden gegeven in: Atlanta, Boston, Chicago, Fort Lauderdale, Honolulu (Hawaï), New York, Los Angeles, Miami, San Diego, San Francisco, Santa Barbara, Seattle en Washington D.C.

Voor meer informatie vul het contactformulier in.

/uploadedfiles/media/en/Verenigde Staten/Engels leren Verenigde Staten.jpg

 

Engels in Australië

 

Je kunt een cursus Engels volgen in het sfeervolle Perth, het subtropische Brisbane of de dynamische wereldstad Sydney. De cursus kan dienen als voorbereiding op een Cambridge of IELTS examen, je kunt ook een cursus Business English. Naast het volgen van de cursus kun je natuurlijk het uitgestrekte Australië ontdekken en deelnemen aan één van de vele excursies die door de taalscholen wordt georganiseerd.

Voor meer informatie vul het contactformulier in.

/uploadedfiles/media/en/Australie/Engels leren Australie.jpg

 

Engels in Canada

 

In Canada kun je Engelse les volgen in een wereldstad te midden van prachtige meren, bossen en bergen. Bij de grote, moderne taalscholen in Montreal, Toronto en Vancouver kun je je voorbereiden op een TOEFL, IELTS of Cambridge examen of op het volgen van een heel Academisch jaar Engelse les. Je kunt er ook voor kiezen om je taalcursus te combineren met een cursus golfen. Na de lessen en in het weekend kun je deelnemen aan de vele sportieve en culturele excursies die door de taalscholen georganiseerd worden.

Voor meer informatie vul het contactformulier in.

/uploadedfiles/media/en/Canada/Engels leren Canada.jpg

 

Engels in Ierland

 
Wanneer je houdt van rugby, whiskey en ruige natuur is Ierland de ideale bestemming voor een cursus Engels. Je volgt les in taalscholen met moderne faciliteiten die allemaal in of dichtbij het centrum van een historische, Ierse stad liggen. Er worden ook cursussen zakelijk Engels aangeboden en cursussen die je voorbereiden op een TOEIC, TOEFL, IELTS of Cambridge examen. Wil je maximaal genieten van wat Ierland te bieden heeft, dan kun je de taalcursus ook combineren met een cultuur- of kookcursus.

Cursussen worden gegeven in Cork, Dublin en Galway.

Voor meer informatie vul het contactformulier in.

/uploadedfiles/media/en/Ierland/Engels leren Ierland.jpg

 

Engels in Nieuw-Zeeland

 

Het moderne Auckland waar je de cursus volgt, ligt aan de Stille Oceaan en op een steenworp afstand van de tropische bossen en prachtige eilanden. Je kunt hier een cursus volgen als voorbereiding op het IELTS of Cambridge examen bij een moderne taalschool in het centrum van Auckland. Je studeert samen met Nieuw-Zeelanders en andere internationale studenten.

Voor meer informatie vul het contactformulier in.

/uploadedfiles/media/en/Nieuw-Zeeland/Engels leren Nieuw-Zeeland.jpg

 

Engels in Zuid-Afrika

 

De taalcursussen worden gegeven in een sfeervolle buitenwijk van Kaapstad en in het centrum van de stad. Het is mogelijk om de cursus te volgen als voorbereiding op een Cambridge examen of op het studeren van Commercieel Engels. Met excursies naar townships, Kaap de Goede Hoop en het theater leer je de stad en de omgeving goed kennen. Ga je liever zelf op ontdekkingstocht, dan kun je ook een fiets huren bij de school.

Voor meer informatie vul het contactformulier in.

/uploadedfiles/media/en/Zuid-Afrika/Engels leren Zuid-Afrika.jpg

 

Engels in Schotland

 

Naast de bekende doedelzakken, haggis, whisky en kilts heeft Schotland ook een imposant landschap. Net als andere cursisten van over de hele wereld kun je Engels leren in Schotland op een internationale taalschool. Waarschijnlijk heb je tijdens je taalcursus Engels in Schotland nog wel tijd om een bezoek te brengen aan de Schotse Hooglanden en het meer (en monster) van Loch Ness. De maand augustus is dé festivalmaand in Schotland, maar het hele jaar door valt hier genoeg te beleven. Al met al is Schotland een veelzijdige bestemming voor Engels leren.

Voor meer informatie vul het contactformulier in.

 

Engels in Singapore

 

Singapore is de internationale metropool van Azië. Engels is een officiële taal en wordt alom gesproken. Singapore’s mengelmoes van culturen maakt dit tot één van de meest multiculturele stedelijke gebieden op aarde. Daarnaast vind je in Singapore ook witte zandstranden, een grote variëteit aan palmbomen, een bruisend nachtleven en enkele van de beste winkelcentra in Azië!  De taalcursus in Singapore wordt in het stadscentrum gegeven. Je verblijft in een gastgezin of in het EF residentie in een gedeelde of prive kamer. Multiculturalisme, stedelijke verfijning en een blauwgroene zee naar het leren van de Engelse taal, wat wil je nog meer?

Voor meer informatie vul het contactformulier in.

 

Engels online

 

Leer Engels spreken als een “native speaker”. Op een leuke en effectieve manier leer je Engels in je eigen tempo en wanneer het jou uit komt.
De cursussen zijn geschikt voor absolute beginners tot vergevorderde studenten. Tijdens de cursus maak je gebruik van verschillende les methodes zoals: online groepsconversatie, ondersteunende leraren en 1500 uur aan cursus materiaal met onder andere video's, leuke activiteiten en de mogelijkheid om je grammatica kennis naar een hoger niveau te brengen.

Voordelen: snel resultaat, gedetailleerd voortgangsoverzicht, Hult Business School certificaat, interactieve lessen Engels en specialisatie cursussen

Voor meer informatie vul het contactformulier in.

 

 

Engels zakelijk

Er zijn twee miljard Engelstaligen op de wereld. Wie als bedrijf zaken met hen wil doen, moet zorgen voor personeel dat goed Engels spreekt. Een zakelijke taaltraining helpt om het niveau versneld te verhogen en bevat branchespecifiek lesmateriaal om de cursus in de juiste context te plaatsen en zo relevant mogelijk te maken.

Via een could-based leeromgeving kan iedereen, waar en wanneer dan ook, deelnemen. Of ga voor een intensieve, op maat gemaakte cursus in het buitenland in een van de wereldsteden Boston, Cambridge, Madrid, München, Parijs, Rome of Beijing.

Voor meer informatie vul het contactformulier in.

 

Spaans Leren in Spanje of in Latijns-Amerika

Spaans is, na Engels, de belangrijkste taal in de wereld: 350 miljoen mensen spreken Spaans als moedertaal, bijna 150 miljoen mensen als tweede taal en in 21 landen is Spaans de officiële voertaal. In Latijns-Amerika, dat een steeds belangrijkere handelspartner wordt, wordt grotendeels Spaans (en nauwelijks Engels) gesproken en naar schatting zal binnen 50 jaar de helft van alle inwoners van de VS Spaans als moedertaal hebben!

Spaans kan je thuis leren in Nederland, maar ook in Spanje en in diverse landen in Zuid- en Midden-Amerika. Ga je Spaans leren in een Spaanstalig land, dan is de ervaring dat het sneller gaat, betere resultaten oplevert en vaak een stuk leuker is. Je woont en leeft in een Spaanstalige omgeving, je pikt de cultuur op, je wordt gedwongen je in het Spaans te redden, je doet Spaanstalige vrienden op etc. Je kunt terecht bij vele taalscholen waar je in een leuke groep en van goede docenten les krijgt.

Cursussen die worden gegeven op internationale taalscholen en zijn beschikbaar op alle niveaus: van beginner tot gevorderde, in een groep of individueel en van één week tot langere tijd.

Bij de meeste locaties kun je verblijven in een gastgezin of appartement (gedeeld of privé).

Wil je meer dan alleen de taal leren? Dan kun je de cursus ook combineren met skiën in de Andes, zeilen op de Middellandse Zee, muziek maken op Cuba, etc.

Je kunt een cursus Spaans volgen in één van de volgende landen: Argentinië, Bolivia, Chili, Costa Rica, Cuba, Dominicaanse Republiek, Ecuador, Guatemala, Mexico, Peru en Spanje.
 

Spaans in Spanje

 
Fiestas, Flamenco, tapas, het leven op straat, bezoeken aan stranden of schitterende steden, van Andalusië tot Catalonië: Spaans leren in Spanje kun je doen hoe en waar jij dat het liefst wilt. Door de cursus te combineren met dans, sport of cultuur kies je zelf je ideale beleving van Spanje.

Cursussen kun je volgen in heel Spanje, onder andere in Madrid, Málaga, Valencia, Barcelona en Salamanca.

Voor meer informatie vul het contactformulier in.

Spaans in Cuba

 
Geniet van de warmte en de gastvrijheid van de Cubaanse bevolking. Je kunt de taalcursus combineren met het leren van traditionele Cubaanse dans en muziek of met een duikcursus. Tijdens de cursus kun je verblijven in een gastgezin om echt kennis te maken met de mensen en hun cultuur.

Cursussen worden gegeven in Havana, Santiago de Cuba en Trinidad.

Voor meer informatie vul het contactformulier in.

Spaans in Argentinië

 

Leer Spaans in het bruisende Buenos Aires, aan de voet van de Andes of in het prachtige Patagonië. Na afloop van de taalcursus kun je meedoen aan vrijwilligersprojecten om je Spaanse kennis direct in praktijk te brengen en echt kennis te maken met de Argentijnse bevolking. Ook kun je meedoen aan allerlei actieve tours, skiën, paardrijden, etc.

Cursussen worden gegeven in Bariloche, Buenos Aires en Córdoba.

De cursussen vinden plaats op internationale taalscholen en zijn beschikbaar op alle niveaus: van beginner tot gevorderde, in een groep of individueel en van één week tot langere tijd.

Voor meer informatie vul het contactformulier in.

 

Overige bestemmingen in Latijns-Amerika:

 

Spaans in Bolivia

 

Bolivia staat bekend als het Tibet van Zuid-Amerika omdat het het meest geïsoleerde en het hoogst gelegen van alle Andeslanden is. Een prachtig land om beter te leren kennen, zeker in het op bijna 3000 meter hoogte gelegen Sucre. De cursus wordt hier in het centrum van de universiteitsstad gegeven in een kleine taalschool.

Tijdens de cursus worden ook activiteiten georganiseerd om je kennis te laten maken met de Boliviaans keuken, dans en bezienswaardigheden in en rond Sucre. Je kunt de cursus volgen in een groep of individueel.

Voor meer informatie vul het contactformulier in.

/uploadedfiles/media/es/Bolivia/Spaans leren Bolivia.jpg

Spaans in Chili

 

Je volgt de cursus in een gezellige wijk van Santiago de Chili bij een kleine en gezellige taalschool. Door de ideale ligging tussen het Andes gebergte en de Grote Oceaan zijn er veel mogelijkheden om het avontuur op te zoeken. Zo kun je de taalcursus combineren met een skicursus in de weekenden. Ook worden er veel weekendexcursies georganiseerd door de taalschool, zoals rafting en salsa lessen.

Voor meer informatie vul het contactformulier in.

/uploadedfiles/media/es/Chili/Spaans leren Chili.jpg

Spaans in Costa Rica

 

Actieve vulkanen, schitterende stranden en het indrukwekkende tropisch regenwoud. Meer dan een kwart van Costa Rica is beschermd natuurgebied, dit maakt het tot een prachtig land om Spaans te studeren. Er zijn ook ideale mogelijkheden om te raften, kayaken en duiken en je kunt je taalcursus combineren met een cursus surfen of met vrijwilligerswerk.

Cursussen worden gegeven in Playa Tamarindo, San Jose en Jaco Beach.

Voor meer informatie vul het contactformulier in.

/uploadedfiles/media/es/Costa Rica/Spaans leren Costa Rica.jpg

Spaans in Dominicaanse Republiek

 

Met haar heldere water, witte stranden met palmbomen en de gastvrije bevolking is de Dominicaanse Republiek een waar tropisch paradijs. Je volgt de cursus in de mooie koloniale wijk van de hoofdstad Santo Domingo. Hier kun je Spaans combineren met het volgen van een kookcursus of een cultuurcursus, waar je meer over de achtergrond en geschiedenis van het land leert.

Cursussen worden gegeven in Santo Domingo.

Voor meer informatie vul het contactformulier in.

/uploadedfiles/media/es/Dominicaanse Republiek/Spaans leren Dom Republiek.jpg

Spaans in Ecuador

 

Voor natuurliefhebbers is Spaans leren in Ecuador een droom; er zijn ontelbare soorten vogels, insecten en zeldzame planten te vinden. Een bezoek aan de Galápagos eilanden mag dan ook niet ontbreken. Wil je ook kennis maken met de cultuur, dan kun je de cursus combineren met een cultureel programma met bezoeken aan musea en andere bezienswaardigheden of met het doen van vrijwilligerswerk.

Cursussen worden gegeven in Montanita en Quito.

Voor meer informatie vul het contactformulier in.

/uploadedfiles/media/es/Ecuador/Spaans leren Ecuador.jpg

Spaans in Guatemala

 

Guatemala is Latijns-Amerika in extreme vorm. Hier zijn de vulkanen het hoogst en het meest actief en de Maya-ruïnes het indrukwekkendst. Tijdens of na de cursus in het centrum van Antigua kun je een bezoek brengen aan de ruïnes in de jungle van Mayastad Tikal, vulkanen en koffieplantages aan het Atitlánmeer en de markt van Chichicastenango waar duizenden Indianen uit de hele streek samenkomen.

Voor meer informatie vul het contactformulier in.

/uploadedfiles/media/es/Guatemala/Spaans leren Guatemala.jpg

Spaans in Mexico

 

Zon, siësta, tacos, tequila, hangmatten en sombreros. Tijdens je taalcursus Spaans in Mexico zul je merken dat dit land nog meer te bieden heeft, zoals de indrukwekkende Maya-cultuur, ruïnes, musea en een prachtig landschap. De Spaanse lessen kun je volgen in kleine hutjes in Playa del Carmen, een karakteristiek koloniaal gebouw in Oaxaca of naast het zwembad in Cuernavaca. Na de lessen kun je genieten van de witte stranden óf probeer eens één van de Mexicaanse volksdansen onder de knie te krijgen. Ook kun je je taalcursus combineren met het doen van vrijwilligerswerk.

Cursussen worden gegeven in Cuernavaca, Oaxaca en Playa del Carmen.

Voor meer informatie vul het contactformulier in.

/uploadedfiles/media/es/Mexico/Spaans leren Mexico.jpg

Spaans in Peru

 

De rijkdommen van de Inca's, de schoonheid van het landschap, de uitbundige fauna en het sterke, kleurrijke karakter van haar bevolking maken Peru een prachtig land om te bezoeken. Tijdens een taalcursus in Cusco zit je in het hart het voormalige Incarijk in een taalschool met een eigen reisbureau dat ieder weekend excursies organiseert, zo kun je gaan raften, paardrijden en ruïnes in de omgeving bezoeken.

Voor meer informatie vul het contactformulier.

/uploadedfiles/media/es/Peru/Spaans leren Cusco.jpg
 

Frans Leren

Frans is een officiële taal in 29 landen in Afrika, Amerika, Europa en Oceanië en is (na Engels en Spaans) de derde taal in de wereld. Ook in internationale kringen (diplomatieke dienst, Europese Gemeenschap, internationale organisaties) blijft het Frans belangrijk. In sommige aan Frankrijk grenzende landen (Zwitserland, België, Monaco, Luxemburg) is Frans een officiële taal en ook in West-Afrika wordt grotendeels Frans gesproken. In Noord-Afrika en in de rest van de wereld vind je ook nog veel oude koloniën van Frankrijk waar het Frans een niet onbelangrijke rol speelt.

Wil je verder komen dan 'je ne comprend pas', dan kun je veel hebben aan een cursus Frans in Frankrijk of Canada. Je kunt een cursus volgen als voorbereiding op een officieel examen of gewoon om je eigen talenkennis wat bij te schaven en samen met je medecursisten de natuur en cultuur van deze landen te leren kennen.

De cursussen worden gegeven op internationale taalscholen en zijn beschikbaar op alle niveaus: van beginner tot gevorderde, in een groep of individueel en van één week tot langere tijd.

Bij de meeste locaties kun je verblijven in een gastgezin of appartement (gedeeld of privé).

 

Frans in Frankrijk

 
De meest voor de hand liggende plaats om Frans te leren is natuurlijk bij de uitvinders van de taal, in Frankrijk zelf. Je kunt de cursus volgen bij tien taalscholen door het hele land. Hier kun je bovendien ook ski-, kook en cultuurcursussen volgen. Voor leraren Frans is er de mogelijkheid om hun eigen taalvaardigheid bij te schaven en lesmethoden met andere leraren uit te wisselen.

Cursussen worden gegeven in Aix en Provence, Annecy, Antibes, Biarritz, Bordeaux, Lyon, Montpellier, Nice, Parijs en Rouen.

Voor meer informatie vul het contactformulier in.

/uploadedfiles/media/fr/Frankrijk/Frans leren Frankrijk.jpg

Frans in Canada

 

In het tweetalige Montréal kun je Frans leren te midden van de Franse en Engelse culturen die in de stad samenkomen. Je volgt de cursus in een grote en moderne taalschool in het centrum van de stad, waar je behalve een kortere cursus ook terecht kunt voor een heel Academisch jaar Franse les. Buiten de lessen om kun je genieten van de ongerepte natuur om de stad heen.

Voor meer informatie vul het contactformulier in.

/uploadedfiles/media/fr/Canada/Frans leren Canada.jpg
 

Portugees Leren

Tijdens een taalcursus Portugees kun je kennis maken met de prachtige cultuur en natuur van Brazilië of Portugal. Zo kun je genieten van de zon en het strand, meedoen aan het Braziliaanse carnaval of capoeira les nemen.

De cursussen worden gegeven op internationale taalscholen en zijn beschikbaar op alle niveaus: van beginner tot gevorderde, in een groep of individueel en van één week tot langere tijd.

Bij de meeste locaties kun je verblijven in een gastgezin of appartement (gedeeld of privé).
 

Portugees in Portugal

 

De taalcursussen in Portugal worden gegeven in de centra van hoofdstad Lissabon, in het historische en toeristische stadje Faro en havenstad Porto. De cursus Portugees kan gecombineerd worden met een surfcursus, filmavonden, kroegentochten en culturele activiteiten. Ook voor leraren Portugees heb je hier de mogelijkheid om je talenkennis bij te schaven en lesmethoden uit te wisselen met andere leraren.

Voor meer informatie vul het contactformulier in.

/uploadedfiles/media/pt/Portugal/Portugees leren Portugal.jpg

Portugees in Brazilië

 

Het indrukwekkende Amazonewoud, de swingende cultuur en de historische steden maken Brazilië een land dat je minstens één keer bezocht moet hebben. Behalve het strand, carnaval en natuurschoon kun je er ook Portugees leren. De cursussen worden gegeven in Sao Paolo, één van de grootste steden ter wereld, en vlakbij het strand in het kleinere Maceio. In de taalscholen kun je gebruik maken van gratis internet en zit je vlakbij de bezienswaardigheden van deze steden.

Voor meer informatie vul het contactformulier in.

a class of Capoeira
 

Italiaans Leren

Wil je aan de slag in Italië voor een stage, vrijwilligerswerk of een betaalde baan, heb je in je werk veel te maken met Italiaanse organisaties of vind je Italiaans gewoon een mooie taal? Volg dan een taalcursus Italiaans in bijvoorbeeld Milaan, Venetië, Rome of een van de vele andere plaatsen.

De cursussen Italiaans worden gegeven in vijftien verschillende steden, van Sicilië tot aan de Alpen. Naast de cursus Italiaans kun je ook een wijn-, kunst-, cultuur-, en kookcursus volgen en zelfs een cursus om te leren meubels te restaureren. Verder kun je buiten de lessen om deelnemen aan sportactiviteiten en excursies om zo ook je medecursisten beter te leren kennen.

De cursussen worden gegeven op internationale taalscholen en zijn beschikbaar op alle niveaus: van beginner tot gevorderde, in een groep of individueel en van één week tot langere tijd. Er bestaat zelfs de mogelijkheid om individuele les te krijgen terwijl je bij de leraar thuis woont.

Bij de meeste locaties kun je verblijven in een gastgezin of appartement (gedeeld of privé).

Je kunt een cursus Italiaans volgen in één van de volgende steden: Alghero, Florence, Lignano, Milaan, Napels, Perugia, Pisa, Ravenna, Rome, Salerno, San Bartolomeo al Mare, San Giovanni, Siena, Taormina, Venetië en Viareggio.

Voor meer informatie vul het contactformulier in.

 

Duits Leren

Met Duitsland als onze grootste handelspartner, grote buurman en eeuwige rivaal blijft Duits een belangrijke taal voor Nederland. Genoeg reden dus om een cursus Duits in Duitsland of Oostenrijk te volgen. Bovendien krijg je hiermee de kans om kennis te maken met de natuur, cultuur en steden in deze twee landen en leer je andere cursisten van over de hele wereld kennen.

De cursussen worden gegeven op internationale taalscholen en zijn beschikbaar op alle niveaus: van beginner tot gevorderde, in een groep of individueel en van één week tot langere tijd.

Bij de meeste locaties kun je verblijven in een gastgezin of appartement (gedeeld of privé).
 

Duits leren in Duitsland

 

In de centra van verschillende historische Duitse steden kun je een cursus Duits volgen ter verbetering van je niveau of om je voor te bereiden op een examen (bijvoorbeeld het TestDaF). Wanneer je de cursus wilt doen om Duits in je werk te kunnen gebruiken kun je ook kiezen voor een cursus commercieel Duits. Na de lessen kun je deelnemen aan bijvoorbeeld een fietstocht door de stad, een excursie naar verschillende bedrijven of een kroegentocht.

Cursussen worden gegeven in Berlijn, Hamburg, Lindau, München, Münster en Regensburg.

Voor meer informatie vul het contactformulier in./uploadedfiles/media/de/Duitsland/Duits leren Duitsland_1.jpg

Duits leren in Oostenrijk

 

Op de taalschool in Wenen kun je Duitse les combineren met les over de cultuur van Oostenrijk. De taalschool kijkt uit over de stad waar veel mogelijkheden zijn om naar de opera, een concert, discotheek, het theater of de bioscoop te gaan. Ook zijn er cursusmogelijkheden voor leraren die aan hun Duits en lesgeefmethoden willen werken en voor mensen die commercieel Duits willen leren.

Voor meer informatie vul het contactformulier in./uploadedfiles/media/de/Oostenrijk/Duits leren Oostenrijk.jpg
 

Russisch Leren

Rusland is een land vol tegenstellingen, prachtige bezienswaardigheden, architectuur en een
indrukwekkende geschiedenis. Je kunt taalcursussen Russisch in Moskou of Sint-Petersburg volgen.
Zowel in de politieke als in de culturele hoofdstad volg je lessen in een taalschool in het historische stadscentrum, die je dankzij de vele excursies met je medecursisten goed zult leren kennen. De taalcursus kun je combineren met een cursus Russische literatuur, cultuur of muziek. Je kunt ook een cursus Commercieel Russisch volgen.

De cursussen worden gegeven op internationale taalscholen en zijn beschikbaar op alle niveaus: van beginner tot gevorderde, in een groep of individueel en van één week tot langere tijd.

Tijdens de cursus kun je verblijven in een gastgezin of appartement (gedeeld of privé).

Voor meer informatie vul het contactformulier in.

 

Chinees Leren

Beijing, de hoofdstad van China, is een dynamische stad met vele gezichten. Van traditioneel, klassiek tot hypermodern China, Beijing heeft het allemaal. Wil je kennis maken met deze fascinerende stad en de boeiende Chinese cultuur? Dan is Chinees leren in Beijing echt iets voor jou!

Mandarijn-Chinees leren in Beijing

 

 

Beijing is de niet alleen de hoofdstad van China, het is ook het culturele en historische centrum van het land. Naast de taallessen zijn er veel extra activiteiten. Elke woensdag is er de gratis culturele presentatie. In het weekend worden interessante excursies georganiseerd. Ook is het mogelijk om workshops te volgen zoals taichi en kalligrafie. Op deze manier leer je niet alleen de Chinese taal en cultuur kennen, maar ontmoet je ook andere cursisten.

Om je goed op weg te helpen is er elke maandag voor de nieuwe cursisten een rondleiding door de omgeving van de school. Zo weet je direct waar je makkelijk kan pinnen, waar de leuke restaurantjes zijn en leer je direct al de andere nieuwe cursisten kennen!

Als cursist kun je verblijven in een hotel, studio of appartement (gedeeld of privé).

China Inside biedt naast taalcursussen ook tours, vrijwilligersprojecten en werk als Engels docent

Voor meer informatie over China Inside vul het contactformulier in.

Je kunt ook Chinees leren in Shanghai of via andere JoHo partners. Voor meer informatie over taalcursussen vul het contactformulier in.

 

Japans Leren

Met een taalcursus Japans leer je niet alleen een bijzondere taal maar maak je ook kennis met een bijzonder land. 

Japans in Japan

 

In Tokio zal er een wereld voor je open gaan. De stadslichten schijnen, het leven op straat bruist en er heerst een constante energie. De school ligt centraal in één van de meest trendy wijken van Tokio. Op loopafstand vind je verschillende cafés, winkels en sushi bars. Vanaf de school loop je gemakkelijk naar het openbaar vervoer en heb je toegang tot verschillende fietspaden. Studenten die een Japanse taalcursus in Tokio volgen kunnen gebruik maken van een moderne campus waar je kunt genieten van lichte klaslokalen en een uitnodigende studenten-lounge. Daarnaast kun je als student speciale keuzevakken kiezen, zoals de Japanse cultuur, geschiedenis en film, zodat je makkelijker kunt integreren in de Japanse cultuur. Voor je het weet bestel je traditionele maaltijden, vraag je de weg en maak je Japanse vrienden in de hoofdstad waar Japan trots op is.

Tijdens je taalcursus in Japan verblijf je in een gastgezin of in de residentie van de taalschool.

Voor meer informatie vul het contactformulier in.

 

 

Papiaments Leren

Het kleine Curaçao wordt een stuk groter wanneer je Papiaments geleerd hebt. Hoewel je ook met Engels en Nederlands een heel eind komt is het Papiaments namelijk nog steeds de meest populaire taal op het eiland. Wanneer je deze taal spreekt zul je makkelijk contact leggen met de eilandbewoners en zo het maximale uit je verblijf halen.

Het Papiaments is een mix van Spaans en Afrikaanse talen die voor ruim 80% van de bevolking van Curaçao als eerste taal gesproken wordt. Op Bonaire en Curaçao wordt de taal Papiaments genoemd, op Aruba Papiamento.

Voor wie:

Iedereen die Papiaments wil leren spreken met alle bijkomende voordelen, ongeacht leeftijd of vooropleiding.

Voor studenten die stage lopen op Curaçao is het ook mogelijk de cursus Papiaments voor stagiairs te volgen. De cursussen worden gegeven in Willemstad.

Inhoud:

 •     begroeting en kennismaking
 •     het alfabet
 •     tellen
 •     klokkijken
 •     betalen en geld tellen
 •     grammatica
 •     maanden en dagen van het jaar
 •     familieleven
 •     inkopen doen
 •     in de winkel
 •     feestdagen
 •     een afspraak maken
 •     eten en drinken
 •     uitgaan
 •     wonen
 •     beroep en werkomgeving

Wereldstage biedt naast taalcursussen ook vrijwilligersprojecten en stages aan.

Neem voor meer informatie en het maken van een boeking contact op met Wereldstage Curaçao.

 

Swahili Leren

Swahili is een taal die in veel Oost-Afrikaanse landen gesproken wordt. Ervaar het echte Afrika en volg een taalcursus Swahili in Kenia. Taalcursussen zijn er voor beginners tot gevorderden.

Swahili in Nairobi

 

Nancy Waweru leert je alles wat je wilt weten over de cultuur en Swahili. Tijdens deze taalcursus leer je 's morgens de 'ins en outs' van het Kiswahilli. Elke dag heb je 3 uur les. 's Middags heb je tijd om zelf te studeren, Nairobi te gaan ontdekken en je ochtend lessen in praktijk te brengen.

Het pakket is inclusief airport pick-up, maaltijden, taallessen, materialen en toegang tot de ESAC bibliotheek en een certificaat.

Optioneel bij dit pakket is de accommodatie.

Kenya Xperience biedt ook tours en vrijwilligerswerk aan.

Interesse? Vul het contactformulier in voor meer informatie.

Terug naar boven.

Tagalog Leren

Tagalog is een Austronesische taal en wordt gesproken op de Filipijnen. Ongeveer 22 miljoen Filipino’s spreken Tagalog. Het Filipijns is ook weer op het Tagalog gebaseerd. De vertaling van Tagalog is: Rivierbewoner. In 1989 werd een koperen plaat met inscriptie gevonden in de buurt van Manilla. Hieruit blijkt dat Tagalog waarschijnlijk als sinds het jaar 900 bestaat.
Tagalog Lessons in the Philippines
Wanneer je de Filipijnen bezoekt en kennis maakt met de lokale bevolking, dan kan een cursus Tagalog goed van pas komen.

'Tagalog voor beginners' is een cursus voor iedereen die Tagalog wil leren spreken. Als vrijwilliger, stagiair of TEFL docent heb je veel aan deze starters-cursus.
Ondanks het feit dat veel mensen Engels spreken en begrijpen, is het makkelijker communiceren in het Tagalog als je samenwerkt met de lokale bevolking. Tagalog kunnen spreken wordt zeer aangeraden!

WorldActivity Philippines biedt deze Tagalog cursus aan. Je leert Tagalog spreken en begrijpen op een interactieve manier en er wordt veel geoefend. Daarnaast wordt er ook aandacht besteed aan de Filipijnse cultuur én de Filipino’s.

Je kunt ook individueel Tagalog lessen volgen. Het aantal uren per dag is flexibel.

 

Voordat je aan een Tagalog cursus begint, worden je verwachtingen en doelen besproken. In de cursus wordt er rekening gehouden met je persoonlijke voorkeuren.

Interesse? Vul het contactformulier in voor meer informatie.

Bekijk ook het aanbod van vrijwilligerswerk, stage & werkervaringsplekken, vrijwilligersreizen, tours en trainingen op de Filipijnen.

Jongerenprogramma                                                                                                                            

Tijdens je zomervakantie samen met leeftijdsgenoten een taal leren? Kies voor bijvoorbeeld Malta met zandstranden, gezellige terrasjes en watersport-mogelijkheden of proef alvast een beetje van het echte Amerikaanse studentenleven in de Verenigde Staten. Je kunt onder begeleiding alleen of in groepsverband naar populaire bestemmingen zoals; Engeland, Verenigde Staten, Frankrijk, Duitsland of Spanje. 

De lessen vinden plaats in de ochtend en/of de middag. Het andere dagdeel, maar ook de avonden en weekenden worden gevuld met verschillende activiteiten en excursies.

Niveau

Beginners tot gevorderd 

Talen

Engels, Spaans, Duits en Frans.

Leeftijd 

13 t/m 16 jaar.

Mogelijkheden

 • Groepsreizen: De twee-weekse groepsreis in Malta is een volledig pakket van een basiscursus met activiteiten en excursies. Tijdens het verblijf is er een Nederlandse begeleider aanwezig die kan helpen met alle vragen. De groepsreis zal vertrekken vanaf Schiphol met 16 andere Nederlandse studenten. (wekelijks 20 lessen van 40 minuten)
 • Basis: (wekelijks 20 lessen van 40 minuten)
 • Intensief: (wekelijks 26 lessen van 40 minuten)

| Meer weten? Vul het contactformulier in.

Terug naar boven.

Zomerkampen                                                                                                                                        

Verbeter je taalvaardigheden in een leuke en relaxte omgeving! Zomerkampen bieden de mogelijkheid om je vakantie te combineren met het leren van een nieuwe taal. Na de lessen doe je met je nieuwe vrienden mee aan verschillende activiteiten.

 • Zomerkampen vinden plaats tijdens de Nederlandse zomervakantie
 • Meer dan 40 bestemmingen wereldwijd
 • Unieke combinatie van een taalcursus en culturele/avontuurlijke activiteiten

Afhankelijk van jouw interesses kun je verschillende taalprogramma's kiezen. Bijvoorbeeld:

 • Voetbalkamp in Engeland
 • Surfkamp in California
 • Watersportkamp in Malta
 • Acteerkamp in Oxford
 • Danskamp in Torguay

| Meer weten? Vul het contactformulier in.